واکسن سرطان کشف شد!

واکسن سرطان، سیستم ایمنی را برای ریشه‌کن کردن سلول‌های سرطانی هدایت می‌کند. پیشرفت‌های تکنولوژیکی اخیر در طیف‌سنجی جرمی، پیش‌بینی نئوآنتی‌ژن، مدل‌های موش مهندسی ژنتیکی و دارویی و امیکس (omics) تک سلولی، راهکار جدیدی را نشان داده‌اند که به پر کردن این شکاف کمک می‌کند. هنگامی که سلول‌های طبیعی آسیب DNA را تجربه می‌کنند، پروتئین‌هایی را روی سطوح بیرونی خود تولید می‌کنند که به عنوان سیگنال «kill me» هم برای سلول‌های T و هم سلول‌های کشنده طبیعی (NK) عمل می­کند. بنابراین سیستم ایمنی این سلول‌های نشان‌دار را از بین می‌برد. اما برخی از سلول‌های سرطانی متوجه شده‌اند که چگونه می‌توانند آن پروتئین‌ها را از سطوح خود جدا کنند و به این ترتیب از تشخیص توسط سیستم ایمنی اجتناب کنند.

کشف واکسن جدید برای سرطان

محققان به‌تازگی واکسن سرطان جدیدی کشف کرده‌اند. مکانیزم این واکسن این است که با القای بدن برای تولید پادتن‌هایی علیه پروتئین‌های «kill me» هدف قرار می‌دهد. چنین رویکردی به طور موثر آنها را روی سطوح سلول‌های سرطانی قفل می‌کند و از تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند. این به نوبه خود، آن‌ها را برای تحریک پاسخ‌های کشتن از سلول‌های T و NK در دسترس قرار می‌دهد. تیم محققان سودمندی واکسن را در موش‌های مبتلا به ملانوما و سرطان سینه سه‌گانه منفی نشان دادند، که هر دوی آن‌ها اغلب حتی پس از انجام عمل جراحی برای برداشتن تومورهای موجود، متاستاز می‌دهند. آنها با جراحی تومورهای حیوانات را برداشتند، سپس واکسن را تزریق کردند و دیدند که میزان متاستاز بسیار کاهش یافته است. چهار ماه بعد، برخی از حیوانات واکسینه شده را مجدداً با تومورهای سرطانی آزمایش کردند. هیچ کدام از آنها دوباره به بیماری مبتلا نشدند.

واکسن سرطان و پتانسیل درمان سرطان‌های مقاوم

واکسن سرطان قدیمی باید برای هر بیمار به طور اختصاصی طراحی می‌شد. این کار برای هدف قرار دادن مولکول‌های خاص سطح تومور بیمار انجام شده بود. در مقابل، این واکسن نیازی به فرآیندهای شخصی‌سازی طولانی و پرهزینه ندارد. چون پروتئین «kill me» در اکثر انواع سلول وجود دارد. همچنین، باید گفت این واکسن هم سلول‌های T و هم سلول‌های NK را جذب می‌کند. پس به طور بالقوه می‌تواند سرطان‌های مقاوم به انواع دیگر واکسن‌های سرطان را درمان کند. این رویکرد دارای پتانسیل زیادی برای درمان بیمارانی است که از تعدادی از انواع سرطان رنج می‌برند. چنین کشفیاتی قدرت واقعی ترکیب بینش بنیادی ایمونولوژی با فناوری‌های جدید توسعه یافته را نشان می‌دهد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *